Home – ProductenLamineren – HOAF Smart Blanket System®

HOAF Smart Blanket System®

Productie verhogen, arbeidskosten besparen en werken zonder wegwerpmaterialen? Dan is ons HOAF Smart Blanket System® (SBS) onmisbaar. Dit systeem biedt meerdere voordelen in één. Zo kun je eenvoudig laden en lossen door gebruik te maken van een railframe. Zijn wegwerp artikelen als teflon breathers en nylon zakken overbodig door gebruik te maken van de etages. Kunnen de productie aantallen aanzien verhoogd worden en creëer je de perfecte randafwerking door gebruik te maken van de combinatie van een siliconen doek met de etages.

Efficiënt glas lamineren

Het HOAF Smart Blanket System® maakt gebruik van de wegwerp vacuümzak met wol, doek en zijde overbodig. Dit vermindert zowel de materiaalkosten als de voorbereidingstijd aanzienlijk.

In plaats van de wegwerkzakken in horizontale of verticale positie te gebruiken, gebruik je het HOAF Smart Blanket System®, een speciale trolley met 10 horizontale lagen voorzien van hittebestendige siliconendoeken. De glasplaten met PVB of EVA worden tussen deze doeken geplaatst, waarna het vacuüm het geheel tegen elkaar aan drukt. 

Zo verhoog je de productiecapaciteit met 30 – 50% en heb je tegelijkertijd minder arbeids- en materiaalkosten. Hierdoor is het HOAF Smart Blanket System®, zonder te kijken naar de besparing op arbeidskosten, al snel weer terugverdiend!

Het plaatsen van de microscoop en het inbedrijfstellen wordt uitgevoerd door Biotrack.
3D uitwerking van de Biotrack AquaScope.

Belangrijkste voordelen op een rij

  • Tot 50% verkorting van de preparatietijd
  • Grote kostenbesparing door het uitsparen van wegwerpmaterialen
  • Tot 50 m2 glas lamineren per lamineercharge
  • Tot 200 m2 glas lamineren per dag

HOAF SBS® Railframe

Een verhoogd frame met een rail die aansluit op het railframe systeem in de oven. Dit frame is verplaatsbaar, waarbij afhankelijk van de productie vraag meerdere railframes gebruikt kunnen worden om snel te kunnen schakelen tussen verschillende productie batches.

Door gebruik te maken van de railframe in combinatie met de HOAF onderwagen kan een complete batch door één persoon handmatig in en uit de oven gereden worden.

 

Het plaatsen van de microscoop en het inbedrijfstellen wordt uitgevoerd door Biotrack.
3D uitwerking van de Biotrack AquaScope.

HOAF SBS® Etage

Het meest effectieve onderdeel van de HOAF SBS®. De etages hebben meerdere functies:

Opleg tafel
In combinatie met het roll on roll off systeem kan de etage in eerste instantie dienen als opleg tafel bij het voorbereiden van het laminaat. Afhankelijk van welke folie gebruikt wordt, wordt dit in een schone ruimte uitgevoerd of in de HOAF ClimateRoom®.

Vacuüm tafel
Nadat het laminaat gereed is, wordt het siliconen doek over de etage gelegd en het geheel onder vacuüm gebracht zodat viezigheid er niet meer bij kan en folies, die onder bepaalde condities geprepareerd moeten worden, beschermt zijn van de slechte condities buiten de schone ruimte of HOAF ClimateRoom®.

In de HOAF HeatBox®
Als de etage gevuld en onder vacuüm is, kan deze opgestapeld worden op de onderwagen. Dit kan tot wel 10 etages hoog om de productie in één batch zo groot mogelijk te maken.

Etage als deksel
Om te waarborgen dat tijdens de lamineer run in de oven het vacuüm ook op de bovenste etage in tact blijft wordt er een etage zonder siliconen deken en toebehoren meegeleverd.

HOAF SBS® Layerlifter

Voor het verplaatsen van de etages wordt een layerlifter gebruikt. Deze is eenvoudig in een bovenloopkraan te hangen en afhankelijk van de afmetingen door één persoon te bedienen. Het verplaatsen van etages van roll on roll off onderwagen naar HOAF SBS® (naar eventueel het parkeerframe) is hierdoor een eenvoudige handeling geworden.

Het plaatsen van de microscoop en het inbedrijfstellen wordt uitgevoerd door Biotrack.
3D uitwerking van de Biotrack AquaScope.

HOAF SBS® Parkeerframe

Voor het veilig opslaan en wegzetten van de etages kan een parkeerframe gebruikt worden. Dit voorkomt beschadigen aan de etages. Het parkeerframe bestaat uit een kokerframe, die eventueel vastgezet kan worden op de vloer in de fabriek.

HOAF SBS® Hover

Om intern transport eenvoudig te maken is een hover, bij het werken met meerdere railframes, uitermate geschikt. Omdat het totale gewicht van één complete HOAF SBS® (railframe, 10 etages, etage deksel en samenstelling eindproduct) erg zwaar is, is de hover ontwikkeld. Door de hoverpads is het mogelijk om de complete HOAF SBS® met lading of een HOAF A-Frame® te verplaatsen.

Het plaatsen van de microscoop en het inbedrijfstellen wordt uitgevoerd door Biotrack.

Meer weten over de HOAF Smart Blanket System®?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Martijn, één van onze accountmanagers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Martijn Gerritsen

m.gerritsen@hoaf.nl  |  +31 85 773 3456

Neem contact op met Martijn

Martijn Gerritsen staat voor je klaar!