Home – Producten – Heat soak test

Heat soak test

Met de heat soak test kunnen nikkel-sulfide deeltjes in gelamineerd glas worden vastgesteld. Deze nikkel-sulfide deeltjes ontstaan tijdens verhardingsproces van ongehard glas en kunnen onder invloed van warmte, van onder andere zonne-energie, interne spanningen veroorzaken in het glas waardoor het glas kan breken.

Onze heat soak oplossingen

De heat soak test kan door middel van de HOAF A-Frame® uitgevoerd worden in de HOAF HeatBox®Het glas wordt verticaal op het HOAF A-Frame® geplaatst en gepositioneerd in de HOAF HeatBox®. Deze warmt het glas gedurende 2 uur op tot 290 °C. Wanneer het glas tijdens de test heel blijft, kun je ervan uitgaan dat deze geen nikkel-sulfide deeltjes bevat. Een gehele uitsluiting van een spontane breuk is nooit mogelijk, de heat soak test kan het risico hierop wel verkleinen. 

Certificeringen

Voor risicobeperking, het voorkomen van mogelijk persoonlijk letsel en/of economische schade als gevolg van een breuk bij gehard glas en om te kunnen voldoen aan de diverse NEN-normeringen in relatie tot het bouwbesluit, is het sterk aan te raden om een heat soak test uit te voeren.

Een gehele uitsluiting van een spontane breuk is nooit mogelijk, maar de heat soak test kan het risico hierop wel verkleinen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het verkrijgen van certificeringen volgens de NEN-EN14179-1 norm dan kunnen wij je verder helpen. 

Meer weten over de heat soak test?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Martijn, één van onze accountmanagers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Martijn Gerritsen

m.gerritsen@hoaf.nl  |  +31 85 773 3456

Neem contact op met Martijn

Martijn Gerritsen staat voor je klaar!