Home – Producten – Buigen, fusen en decoreren

Buigen, fusen en decoreren

Buigen, fusen en decoreren van glas zijn verschillen vormen van glasbewerkingen. Al deze bewerkingen geven het glas esthetische toegevoegde waarden voor toepassingen in het interieur en exterieur. Met onze glasbewerkingsmachine, de HOAF SpeedBurn®, ben je in staat om deze bewerkingen met één machine te regelen.

Onze buig, fuse en decoreer oplossingen

Buigen

Gebogen glas komt veelvuldig voor in de architecturale elementen. Bij het buigen van glas vervormt het glas in één richting vergelijkbaar met de manier waarop een vel papier geboden kan worden. Dit kan een eenvoudige bocht, een haakse omzetting of een meer complexe buiging zijn.

Het glas wordt in een oven geplaatst op een voorgevormde mal. Na een gecontroleerde verhitting van circa 600 °C wordt het glas zacht en begint het langzaam te vervormen tot het de vorm van de mal heeft overgenomen. Als het glas de gewenste diepte bereikt heeft, wordt het glas in meerdere uren afgekoeld tot kamertemperatuur. 

Deze machine separeert vaste stoffen uit vloeistoffen.
Deze machine separeert vaste stoffen uit vloeistoffen.

Fusen

Glasfusen (ook wel gesmoltenglas- en smeltendglastechniek) is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukken of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren worden samen gevoegd door ze gedeeltelijke te versmelten.

Glasfusing biedt op ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. 

Decoreren

Bij het decoreren van glas wordt er een speciale inkt aangebracht op het voorwerp en daarna op hoge temperatuur in het voorwerp gebrand.

Deze machine separeert vaste stoffen uit vloeistoffen.

Meer weten over buigen, fusen en decoreren?

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden en benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op met Martijn, één van onze accountmanagers. Hij helpt je verder en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

 

Martijn Gerritsen

m.gerritsen@hoaf.nl  |  +31 85 773 3456

Neem contact op met Martijn

Martijn Gerritsen staat voor je klaar!